Västernorrland

Landstinget upp på vågen

I morgon är det upp till bevis för landstingsråden. I fyra månader har Ewa Söderberg, socialdemokrat, och oppositionskollegan Hans Hedlund, centern, försökt leva hälsosamt och gå ner i vikt. Idag ska de upp på vågen.

Landstinget bantar - det har vi haft rubriker om många gånger - men aldrig så bokstavligt som nu. Det var i våras som Ewa Söderberg och Hans Hedlund blev frontfigurer i satsningen ”Hälsosam rörelse”. I maj vägdes de och midjemåttet mättes. Och visst bar de, precis som så många andra av oss, på några extra trivselkilon runt magen.

Men nu har de försökt leva hälsosamt för att inspirera oss andra till en friskare livsstil. Vi i västernorrland är ju fetast i Sverige, sägs det.

I morgon är det upp till bevis, klockan nio på landstingets kansli ställer de sig upp på vågen. Hur har det gått, hur många kilon och hur många centimeter runt midjan har försvunnit?

Vill ni ha en politiskt initierad gissning innanför skjortan så är Radio Västernorrlands bedömning att centern minskar mest.

Svaret, det kommer i våra sändningar i morgon. Reporter Ulla Öhman.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".