Kommunen själv bov bakom tippning

Det är kommunen själv som ligger bakom nedskräpningen vid Höglandssjön i Örnsköldsvik. SR Västernorrland har tidigare berättat att plan- och miljökontoret planerat att vidta åtgärder mot dom som tippat jord, grus och asfalt vid sjön. Nu visar det sig att strax bakom skylten där det står "Tippning förbjuden" är det tekniska kontoret som är ansvarig för flera av avfallshögarna. Det berättar Ronny Sjögren som är avdelningschef på tekniska kontoret i Örnsköldsvik.
Platsen är en mellanlagringsplats för avfall från tekniska kontoret. Det har man rätt att använda den till enligt hur man på tekniska kontoret tolkat reglerna. Strandskyddet gäller runt hela sjön. Det är ett område som är värdefullt för de människor som dagligen vandrar runt sjön på hälsans stig men även för djur- och växtlivet. Daniel Nordström på plan och miljökontoret säger att han är överraskad över att det är kommunen själv som är ansvarig för en del av tippningen, han menar att det inte är tillåtet, så som han tolkar reglerna. Men enligt Ronny Sjögren på tekniska kontoret kommer de, som det ser ut nu, att fortsätta att använda området som mellanlagringsplats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".