Så här ska Sundsvalls nya Äventyrsbad se ut.
Sundsvall

Äventyrsbadets utseende presenterat

Bygglovet för det nya äventyrsbadet i Sundsvall blev klart i onsdags och under fredagen presenterades hur äventyrsbadet kommer att se ut. Det som nu är en gyttjegrop bakom sporthallen i Sundsvall kommer om några år vara stans nya äventyrsbad. Om allt går som Sundsvall Arena vill kommer badet att öppna sommaren 2010.

Det mest spektakulära i bygget för förbipasserande lär vara det tornliknande hörnet mot Selångersån. Där kommer nämligen vattenrutschkanor att snirkla sig runt, likt gröna ormar. Men trots ”ormtornet” tror arkitekten Per Pilerot att byggnaden kommer smälta in väl med omgivningen.

– Här är ju en miljö som redan nu har många typer av byggnader runt om kring. Så att egentligen tror jag att den här byggnaden kommer att fungera väldigt bra. Den kommer visa väldigt mycket vad som finns inuti. Man kommer att se verksamheten utifrån.
Glasade fasader ska locka folk

Runt hela badet kommer det vara inglasade fasader och anledningen till det är att folk då ska lockas att gå dit. Vill man gå dit kan det vara bra att veta att entrén flyttas från dagens plats till andra sidan sporthallen, bredvid utomhusbadet på Universitetsallén.
Sundsvall Arena vill att badet ska ge något till hela familjen och arkitekten Per Pilerot är inte främmande för att besöka badet när det är färdigt.

Per Fahlén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista