KRAMFORS/SOLLEFTEÅ

Flygplatschefen tror på NextJet

För en knapp månad sedan tog flygoperatören Next Jet över flygtrafiken från Kramfors-Sollefteå flygplats, den fjärde operatören sedan mitten av 90-talet som försöker få lönsamhet på flygtrafiken från och till ådalen.
– De har en långsiktighet och har redan en lista på destinationer, säger Flygplatschef Anders Eriksson som tror att Next Jet har goda förusättningar att lyckas.

Efter ett tre månader långt uppehåll kom flygtrafiken från och till Kramfors/Sollefteå flygplats igång igen den 6 oktober.

20 av 33 tillgängliga platser i snitt har så här långt fyllts på två turer per dag, en daglig tur och returresa till Arlanda och en söndagskvällstur till Stockholm.

Morgonturen till Arlanda kommer att tidigareläggas snarast enligt önskemål från affärsresenärerna som står för 80 procent av resandet.

Skyways, Swedline och Nordic Airways har försökt på den här linjen tidigare, nu är förhoppningen att 2011 kunna knyta ihop tågtrafiken med flyget och på sikt finns också förhoppningar om chartertrafik till medelhavet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".