Transportbana i filmrulle. Foto Scanpix
Kramfors

Nypremiär för Royal i Kramfors

På fredagen öppnade återigen Royal i Kramfors. Biografen har varit stängd sedan slutet av april, eftersom den dåvarande ägaren inte såg någon lönsamhet.

Biografen i Kramfors återuppstår. Men nu har istället Folkets park i Kramfors tagit över driften. Ninni Melander är kultursekreterare i Kramfors kommun, och hon tycker att biografen betyder mycket för staden.

– Den betyder en hel del. Det blir liv och rörelse i stadskärnan och det är ett stort värde i att man inte behöver åka till en annan stad för att gå på bio, säger hon.

När biografkedjan Norrländska biograf AB valde att lägga ner bion i Kramfors, bildades en lokal aktionsgrupp under ledning av kommunalrådet Jan Johansson (s). Näringsliv, privatpersoner och kommun arbetade tillsammans för att rädda biografen och nu ska det lokala Folkets Park driva verksamheten vidare. Något som Ninni Melander tror kommer att märkas.

– Tidigare bestämdes det i Sundsvall vilka filmer som skulle visas på alla biografer i kedjan. När det nu är de som äger biografen som också ska driva den, tror jag att   det blir mer vad den lokala publiken vill ha, säger Ninni Melander.

Marcus Olofsson Melinder
marcus.olofsson_melinder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista