28-åring gripen efter att ha pistolhotat polis

Igår kväll greps en 28-årig man i Fagervik efter att ha hotat en polisman och en manlig bekant med pistol. Det var strax efter åtta i går kväll som en man i Fagervik ringde till polisen och uppgav att han var hotad. En polispatrull åkte ut till huset där tre män befann sig. När man upptäckte att hotet inte var påhittat utan verkligt skickades fler polispatruller till huset där männen befann sig.
Efter en stund kom mannen ut ur huset och hotade bland annat en av polismännen med en pistol. Situationen bedömdes som mycket allvarlig. Men mannen återvände in i huset utan att någon kom till skada. Kort därefter kom den misstänkte ut igen den här gången obeväpnad och polisen kunde gripa 28-åringen. Ingen person kom till skada och 28-åringen är nu misstänkt för hot mot tjänsteman och grovt olaga hot, men även narkotikabrott efter att narkotika påträffats i huset. Pistolen som den misstänkte använde sig av visades sig vara en så kallad Soft Air Gun som inte innehåller någon riktig ammunition. Vad som orsakade händelsen är i dagsläget oklart. Dom inblandade är tidigare kända hos polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".