Psykundersökning för misshandlande dotter

Den 30-årig kvinna, som idag stod inför rätta i Härnösand för att ha misshandlat sin mamma grovt den 19 maj, ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning. Det beslutade rätten idag. När undersökningen är gjord om cirka fyra veckor ska målet tas upp igen och då ska det också beslutas om kvinnan ska få vård eller dömas till fängelse.
Det var tidigt på morgonen den 19 maj i år som grannarna på Murberget i Härnösand slog larm. När polis och ambulanspersonal kom till platsen möttes dom av en gråtande blödande kvinna på gräsmattan utanför sitt hem. Kvinnan är i 55-års åldern och det är hennes egen 30-åriga dotter som är misstänkt för grov misshandel. Grannarna blev vittne till den del av misshandeln som skedde utomhus och har berättat att dottern slog mamman i ansiktet, dunkade huvudet mot asfalten och sparkade på kroppen medan hon sa att hon skulle döda henne. Dottern, som erkänt grov misshandel har enligt åklagaren visat särskild hänsyndslöshet och råhet. Efter dagens rättegång beslutade rätten att dottern ska genomgå en rättspsykriatisk undersökning. Om hon visar sig ha varit frisk vid misshandlestillfället riskerar hon fängelse i lägst ett och högst 10 år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".