Johannes ritade eget förslag till väg

Johannes Nordström, 84 år från Sidensjö, är kritisk till Vägverkets förslag på ny vägsträckning mellan Sidensjö och Överhörnäs. Han har istället ritat ett eget förslag som innebär att dom punkter som tidigare kritiserats av boende i området, undviks. Efter en del undersökningar av markerna och kontroller av lämplig sträckning så har han också lämnat in förslaget till vägverket.
Vägverket har nu två huvudförslag på vägsträckning. Båda går på olika sidor om Lövsjösjön och båda går genom vattentäkter. Delar av förslagen går också förbi en lågstadieskola och ett storjordbruk som skulle bli kraftigt påverkat om vägen dras norr om Lövsjösjön. Johannes Nordström tycker att det är viktigt att man värnar om vattentäkterna och därför har han ritat ett eget förslag. Men Åke Wedefors, projektledare på Vägverket säger att de redan tittat på förslag som liknar Johannes Nordströms och att det inte längre är intressant. Enligt honom är Johannes Nordströms förslag längre och kräver mer ombyggnad än dom förslag vägverket nu väljer mellan. - Om det finns en kortare väg så kommer folk köra den ändå så om vi bygger vägen på den sträckan kommer den inte användas, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".