1 av 2
Ett godståg kolliderade på onsdagsförmiddagen med en lastbil i Fillan i Sundsvall. Foto: Gunilla Lindros
2 av 2
Området kring olyckan spärrades av eftersom en av tågvagnarna innehöll gasol. Foto: Gunilla Lindros
SUNDSVALL

Tågolyckan den andra på ett år

Det är andra gången på mindre än ett år som en ett tåg och en lastbil kolliderar vid just den här övergången som inte har bommar men ljussignaler.

Det gasoltåg, som krockade med en lastbil på en obevakad järnvägsövergång i Fillan i Sundsvall på onsdagsförmiddagen bärgades under onsdagskvällen. Flera kranar behövdes för att kunna lyfta tåget.

En lastbilschaufför fick föras till sjukhus med allvarliga skador då hans lastbil kolliderade med godståget vid Fillanverket i Sundsvall strax efter klockan tio på onsdagsförmiddagen.

Kollisionen skedde vid en obevakad järnvägsövergång och lastbilen släpades ett tiotal meter framför loket. Även loket och järnvägsrälsen fick stora skador.  

Polisen spärrade av området kring kollisionen eftersom en av tågvagnarna innehöll den explosiva gasen gasol.

Vid tolvtiden konstaterade räddningstjänsten att inget gasläckage uppstått och man släppte avspärrningarna och de evakuerade fick återvända till sina hem.

Nu återstår arbetet att lyfta tåget och lastbilen från rälsen berättar Lars Dolk räddningschef i Sundsvall.

Gunilla Lindroos
gunilla.lindroos@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".