VÄSTERNORRLAND

Svagt intresse för regionbildningen

Just nu väntar politiker runt om i Norrland på besked från regeringen om hur det blir med regionbildningen. Men bland ”vanliga” västernorrlänningar verkar intresset inte särskilt stort.

Det finns ju en ansökan inne från de tre nordligaste länen om att tillsammans bilda Region Norrland. Och nu vill man ha ett snabbt ja för att kunna sjösätta regionen den 1 januari 2011.

Men bland länsborna verkar de flesta inte bry sig, de har inte satt sig in i frågan säger dem. Men Ann Kristiansson som kommer gående med sin dotter Ida i barnvagn hon vet vad hon tycker, och hon vill inte ha större regioner.

– Norrland kommer aldrig ha makt oavsett hur stort det är. Stockholm är Stockholm och där sitter de dumma partiledarna som jag inte tror ett dugg på.

Nu kräver även Region Mittsverige besked från regeringen i regionfrågan.

Den ideella föreningen Region Mittsverige lämnade i våras in en ansökan om att bilda en ny region med kommunerna i Jämtlands län samt Sundsvall och Ånge.

Tidigare i veckan krävde även politiker i Norrstyrelsen besked från regeringen om dom nya regionindelningarna av Sverige.

Norrstyrelsen vill ha en region med dom fyra nordligaste Norrlandslänen.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".