Härnösand

LJUDLAByrint -Nu kan experimentet börja!

Utställningen LJUDLAByrint är det mest omfattande samtidskonstprojekt som Murberget har genomfört. En utställning du kan lyssna på!

Lördag 17 januari öppnar Ljudlabyrinten på Länsmuséet Murberget i Härnösand.

Utställningen är en slags gigantisk ljudskulptur, i form av en labyrint full med ljud.

Besökarna kan själva medverka genom att t ex läsa in egna berättelser som blandas med andra berättelser.

Labyrinten och Terassen
Utställningen består av Labyrinten och Terrassen, två jättelika skulpturer fyllda av ljud.

Den ena skulpturen är en stor svävande labyrint. Man kan gå runt i gångar och återvändsgränder, lyssna på ljud i form av musik, berättelser och minnen och även lämna sitt namn och sin egen berättelse och låta dem blandas med de andra ljuden. Labyrinten öppnar den 17 januari

Den andra skulpturen är ett stort upphöjt rum. Stå, sitt eller ligg och känn ljuden som vibrationer i kroppen. Terrassen öppnar den 4 april

Delta i arrangemang runt LJUDLAByrint
Till LJUDLAByrint anordnas en rad olika arrangemang, möten och skolprogram. Man kan bl a gå på föreläsningar om ortnamn och förhistoriska ljudmiljöer.

Man kan lyssna på ljud som försvunnit, nykomponerad elektronisk musik , skrönor och berättelser och även delta i ljudexperiment och kvällar med poesi, animation, konst och dans.

 Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".