Peter Forsberg i Colorados tröja. Foto: David Zalubowski/SCANPIX
ÖRNSKÖLDSVIK

Foppa smygtränar i Örnsköldsvik

Peter Forsberg har börjat träna igen. Enligt Sveriges Television ska Forsberg de senaste veckorna ha tränat tillsammans ett gäng spelare i Örnsköldsvik.

– Det är ett gäng gamla polare som han tränar med. De börjar träna vid 23.15-23.30 och kör ett tag, men jag har inte hört talas om något test av något slag. Foppa håller sig mycket för sig själv, uppger en källa för SVT Sport.

Så sent som i förra veckan ska också Forsberg ha fått klartecken från sin läkare Bertil Romanus.

– Den är färdigbehandlad och allt är bra med foten. Då sa vi att han skulle börja träna med lag igen och så får vi se hur det går, säger han till Eurosport.

Romanus ska också ha gett klartecken till en nysatsning.

– Det är okej att börja köra hårt. Han har fortfarande ett par veckor tills de svenska klubbarna har sin deadline och ytterligare en tid innan NHL-klubbarna har sin.

– Samtidigt är det för tidigt att svara på hur träningen kommer gå. Men det har gått som det var tänkt hittills och allt är positivt just nu, säger Romanus.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".