Örnsköldsvik

Två män anhållna för mord i Gullänget

Två unga män, enligt uppgift 16 och 20 år gamla, greps i måndags i Västerås, skäligen misstänkta för mordet på blomsterhandlaren Staffan Arnström i Gullänget för knappt två år sedan.

– Jag bekräftar inte åldern utan nöjer mig med att konstatera att männen är unga, säger Börje Öhman, chef för länskriminalen.

Mordet på Staffan Arnström ägde rum i slutet av augusti 2007. Delar av blomsteraffären brann ned och efter obduktion konstaterades att Arnström mördats. I september ifjol fick SR Västernorrland bekräftat att det var en kniv som användes vid mordtillfället.

– Ingenting jag kan säga  idag vad det får för betydelse i den fortsatta utredningen säger Börje Öhman.

En månad efter mordet greps en 32 årig man hemmahörande i Örnsköldsvik som misstänkt för mordet. Mannen släpptes efter en knapp månad.

Polisen är väldigt förtegen i sina kommentarer efter gripandet av de två yngre männen. Utredningen är inne i ett mycket känsligt läge. Börje Öhman säger dock att polisen började intressera sig för männen för ungefär tre månader sedan.

– Vårt spaningsarbete har sedan legat till grund för gripandet, säger Öhman.

Männen är sedan tidigare kända av polisen och har också viss anknytning till Örnsköldsvik.

Häktningsförhandlingarna hålls fredag vid lunchtid i Ångermanlands tingsrätt i Örnsköldsvik. Detta inför stängda dörrar.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".