Timrå frånåkta av Färjestad. Foto Scanpix

Timrås svit bruten

I elitseriehockeyn på lördagen förlorade Timrå på bortaplan mot Färjestad med 6-3. Färjestad gick ifrån till hela 4-0, Timrå var nära att komma ikapp med tre snabba mål men Karlstadslaget kunde avgöra matchen i slutminuterna.

Timrå hade sex raka utan förlust. Den sviten bröt Färjestad - trots att Timrå var nära att hämta upp ett 0-4-underläge.

I en svängig match vann värmlänningarna till slut med 6-3.
– Man är snabbt nere på jorden igen, säger Timråtränaren Charles Berglund.

Backlund ut vid 4-0
Timrå var inne i ett segerstim och spelade i torsdags ut Brynäs när man vann med 4-1, men man tog inte med sig mycket av det spelet till Karlstad. En bit in på den andra perioden, vid ställningen 4-0 till hemmalaget, bytte Charles Berglund ut Johan Backlund i Timråmålet och gav över förstaspaden till Tuomo Karjalainen i stället.
– Innan det var vi inte nära att göra jobbet. Vi fuskade i åkningarna - både framåt och bakåt, säger Charles Berglund.

Kvitteringen nära
Färjestad hade gjort tre mål i numerära överlägen av Mikael Johansson, Eero Somervuori och Jesper Mattsson. Men efter målvaktsbytet vaknade Timrå till liv. På bara tre minuter gjorde man tre mål innan den andra perioden var över.

Nyförvärvet Martin Sonnenberg, med meriter från NHL-spel med Calgary Flames och Pittsburgh Penguins, gjorde själv ett mål och passade fram till de två andra. Och Johan Andersson var ruskigt nära att göra 4-4 när han kom fri, men misslyckades med dragningen.
– Den formationen med Sonnenberg var riktigt bra, säger Berglund och fortsätter: Men sen gör vi tyvärr inte det vi hade pratat om inför den sista perioden, utan vi började gå egna vägar.

Timrå jagade en kvitteringspuck, men stördes i slutfasen av en onödig utvisning. Timo Pärssinen fick sätta sig på botbänken - och fick saftig kritik av Charles Berglund efter matchen.
– Bytet innan hade vi pratat om att hålla klubban på isen och så händer det ändå. Man hjälper inte sitt lag genom att göra så, suckar Berglund.

Nöjd Färjestadstränare
I stället för 4-4 gjorde Färjestad 5-3 genom Jörgen Jönsson och med bara tre sekunder kvar av matchen satte Anders Bastiansen 6-3 i tom kasse. Ett skakat Färjestad höll undan.
– Vi var inte tillräckligt noggranna eller ödmjuka. Och så mötte vi ett lag som var förbannat bra i power play, säger Charles Berglund.

Färjestad fortsätter därmed att vara starkt på hemmaplan - till Färjestadstränaren Tommy Samuelssons belåtenhet. Förutom en svacka i den andra perioden hade han inget att anmärka på.
– Jag är jättenöjd, men om vi vinner på grund av deras okunskap eller vår kunskap, det vet jag inte. Men det är skönt att vi blivit bättre i power play, säger Samuelsson.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".