Interner på rymmen gripna

I går rymde fem män från Ersbodanstalten i Umeå. En greps på en gång. De öviga stal en bil och färdades söderut mot Västernorrland. En polispatrull från Örnsköldsvik upptäckte bilen.
Av de fem internerna som rymde från Ersbodaanstalten i Umeå på tisdagseftermiddagen är fyra gripna - endast en är fortfarande på fri fot. De fem internerna rymde via en olåst dörr vid halv fem på tisdagseftermiddagen. En av männen greps en stund senare i närheten av Nydalabadet i Umeå. De fyra andra stal en bil och körde söderut till Örnsköldsvik där bilen tjuvtankades. En polispatrull upptäckte bilen när den fortsatte färden på E 4 ner mot Ullånger. Efter en stund tog det stopp för rymlingarna när de körde in i ett vägräcke. Tre hann springa från platsen innan polispatrullen kom fram till olycksplatsen, medan en greps. Senare greps ännu en av rymlingarna i källaren till ett hyreshus i centrala Ullånger. Vid ettiden natten till onsdagen greps den fjärde rymlingen när han stod och liftade på E4-an. Tidigt på onsdagsmorgonen var endast en av internerna fortfarande på rymmen. De som gripits har förts till häktet i Umeå. Enligt polisen i Umeå betraktas rymmarna inte som farliga för allmänheten. Men rikslarm är utfärdat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".