Örnsköldsvik

Stora nedskärningar på Allehanda media

Omkring 30 personer kan förlora jobben när Allehanda media skär ner. Personalen informerades om planerna på fredagseftermiddagen. Företaget äger Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland samt nättidningen Allehanda.se.

– Det kan bli så, men vi ska igenom en process där vi nu avsätter 17 miljoner kronor för att göra den här omställningen. Så vår vision är att ingen ska behöva bli uppsagd, utan att det kommer att ske genom bland annat avtalspensioner och frivilliga erbjudanden, säger vd Anders Källström.

Anders Källström besökte under måndagen redaktionerna och informerade personalen. Vilka som blir av med jobben, och hur det kommer att påverka tidningarna är fortfarande oklart. Det har ryktats om sammanslagning av tidningarna, men uppgiften dementeras av företaget.

Det är redan känt att ekonomi och administration kommer att centraliseras, men huruvida den åtgärden räcker för att bli av med en femtedel av tjänsterna, det betvivlar man inom personalgrupperna.

Det kan komma att gå till så att samtliga anställda blir uppsagda och får söka om sina tjänster. Personalminskningen kan delvis ske genom pensionsavgångar som inte ersätts men också genom avgångsvederlag för de som slutar frivilligt, erfar SR Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista