Härnösand

Avsked när kommunen förändrar

Härnösands kommun minskar antalet personer som får lönebidrag och följden blir att 30 personer går ut i arbetslöshet. Det är personer som exempelvis jobbar med idrottsanläggningar, röjer sly och är vaktmästare.

De resurser man från kommunen haft ute hos frivilligorganisationer och föreningar eller kommunala verksamheter eller förvaltningar kommer att reduceras under 2009.

Det beror på att ramen för arbetsmarknadspolitiska åtgärder har minskat 2009 jämfört med 2008. Man minskar från 2,6 miljoner kronor till 1,5 miljoner kronor.

Ungefär 40 personer med lönebidrag berörs av åtgärderna. 10- 15 personer kommer dock att få behålla sitt bidrag, och en av de som får behålla jobbet är den bidragsanställde mannen som sköter slalombacken och liftarna i slalombacken på Vårdkasberget.

Övriga personer får gå ut i arbetslöshet, eller om de får anställning på annat sätt.

Vilka som får behålla sin plats i den arbetsmarknadspolitiska åtgärden bestäms av tre parter; Arbetsförmedlingen, Kommunen och individen själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".