Kerstin Sjölund visar kortet som tog 40 år på sig för att komma fram. Foto: Marcus O Melinder
Sollefteå

Vykort kom fram efter 40 år

För någon vecka sedan fick Kerstin Sjölander i Sollefteå ett vykort från Paris.

Skickat i juli 1969.

En sommardag i juli 1969 lägger en då 19-årig Gunilla Asplund ett kort på brevlådan i Paris. Adressaten är Kerstin Sjölanders mamma Hulda i Sollefteå.

Men kortet kom aldrig fram. Inte förrän nu, 40 år senare.

– Jag tyckte det var konstigt att kortet var adresserat till min mamma, som är död sedan fem år tillbaka. Men när tittade närmare ser jag att det är skickat i juli 1969, säger Kerstin Sjölander.

Det är ovanligt att vykort och brev tar så lång tid på sig att komma fram. Normalt ska det levereras dagen efter, säger Anette Eriksson som är pressansvarig vid Posten.

– Det kan vara så att någon för länge sedan har fått fel brev och sedan glömt bort det. När de sedan ska flytta, kanske de hittar det och lägger det på lådan igen, säger Anette Eriksson.

Det här verkar alltså ändå vara ett marginellt problem för Posten.

Men det har i alla fall gett Kerstin Sjölund i Sollefteå lite perspektiv på Postens leveranstider.

– Nog har man varit med om att ett brev har tagit två eller tre dagar på sig för att komma fram, men inte 40 år, säger Kerstin Sjölund.

Marcus O Melinder
marcus.olofsson_melinder@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".