Västernorrland

Maths O Sundqvist kritiserar Carnegie

Finansmannen Maths O Sundqvist kritiserar nu finansbanken Carnegie. Det sedan det framkommit uppgifter om att det finns ett hemligt avtal mellan Carnegie och en del andra banker rörandes Sundqvists bolag Skrindan, där bla fastighetsbolaget Norrvidden ingår.

Sundqvist säger att Carnegies uttalanden visar svart på vitt vad man är ute efter; ”det är inte att få lånen återbetalda, utan att komma över Skrindan-koncernen”.

– Nu har jag istället kunnat läsa att det finns ett hemligt avtal mellan Carnegie och de övriga bankerna om hur man ska kunna lägga beslag på min koncern, Skrindan.

Carnegies Arne Berggren säger i bland annat Dagens Industri att Carnegies dotterbolag Valot ska driva Skrindan och betala lånen allt eftersom pengarna flyter in.

– Handlade det om återbetalning skulle de vara beredda att hitta en lösning där räntor och amorteringar betalades av mig, precis som de nu säger är möjligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".