Landstingsråden Ewa Söderberg (s) och Susanne Sundqvist (v) tar emot uppvaktningen från Örnsköldsvik. Foto: Ulla Öhman
Örnsköldsvik

"Förstärk vårdcentralerna i Örnsköldsvik"

Primärvården i Örnsköldsvik måste förstärkas om det ska gå att flytta över 6000 patientbesök från sjukhusets akutmottagning till vårdcentralerna. Det hävdades vid en uppvakting hos landstingsrådet Ewa Söderberg.

Örnsköldsviksborna fortsätter att slåss för sitt sjukhus.

Idag uppvaktades landstingsrådet Ewa Söderberg av fyra personer ur den manifestationgsgrupp som har bildats för sjukhuset.

Elov Andersson som kommer från Sveriges Pensionärsförbund , SPF, i Övik var med i uppvaktningen inne i landstingshuset i Härnösand idag. Han säger att primärvården kräver förstärkning om man ska kunna spara på sjukhusvården.

Elov Andersson och de övriga representanterna för manifestationsgruppen var i stort sett nöjda med uppvaktnignen hos Ewa Söderberg.

– Hon svarade ganska konkret på våra frågor. Och den sjätte mars kommer Ewa Söderberg med fler politker till torget i Örnsköldsvik så att örnsköldsviksborna kan få ställa frågor och ge sina synpunkter på sjukhusfrågan. Det syns att manifestationen har gett resultat, tycker Gösta Andersson.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".