Planerat vägräcke längs E4:an upprör.

Vägverket ska bygga ett vägräcke längs E4:an vid Skuleskogen - något som upprör många. Många är oroliga för att det inte kommer att finnas pengar till en parallellväg där långsamma fordon skulle kunna köra. I stället kommer långtradare, traktorer och cyklister att trängas där vägen är enkelfilig.
Sören Nordin är själv yrkeschaufför och tycker inte att vägverket lyssnar på argumenten mot ett räcke. Det kraftiga nedförsbacken gör att många långtradare kan få problem att sakta ner när långsamma fordon ligger före dessutom varierar vägtemperaturen på grund av höjdskillnaden och det är vanligt med ishalka. I stället för en mittvajer vill Sören Nordin ha viltstängsel, helst i kombination med en fyrfilig väg. Han får medhåll av Karl-Betil Bergström som ofta åker traktor längs den aktuella sträckan och som inte vill riskera bli påkörd för att han kör långsamt. Karl-Bertil Bergström har gjort en egen videofilm längs sträckan för att försöka övertyga vägverket om det olämpliga i att bygga ett vajerräcke.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".