Svårt att stoppa narkotika via Östersjön

Som vi har berättat ökar narkotikamissbruket i länet och för den som vill är det lätt att få tag på narkotika. Trots att det finns misstankar om att en hel del narkotika kommer över Östersjön så gör tullen längs norrlandskusten inga beslag.
- Utifrån dom kontroller som vi gjort här har det inte kommit in något. Men det är fullt möjligt, säger John-Rune Löfström, ställföreträdande chef för nedre Norrlands regionen. Löfström tycker att det är svårt att säga om det stora flödet av narkotika in i länet beror på bristande resurser hos tullen. - Det gäller för oss att hitta rätt objekt, det är det som är det svåra. John Rune Löfström efterlyser inte i första hand mer pengar utan tips från allmänheten så att tullen kan sätta in sina resurser på rätt ställe. Samtidigt berättar han att av de 52 narkotikahundar som tullverket har finns bara tre placerade norr om Gävle.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".