Timmerbilen fick bärgas. Foto: Gunilla Lindros
Timrå

Lastbilar krockade

En timmerbil körde in i en långtradare på Norravägen vid Timrå kyrka vid halvtiotiden i morse.

Timmerbilen körde av vägen och demolerades men lastbilens chafför verkar ha klarat sig utan allvarligare skador.

Båda lastbilarna färdades i samma riktning. När lastbilen som åker först svänger av i korsningen mot Laggarberg, lyckas inte timmerbilens chafför få stopp, utan glider med låsta däck in i lastbilen 

Det kan vara fukten från en Merlobäcken i närheten som gör vägen lokalt hal menar polisen Hans Gyllensvan som var först på olycksplatsen.

Timmerbilens chafför ansåg inte själv att han var skadad, men åkte till sjukhuet för undersökning,  berättar polis Hans Gyllensvan. 

– Det är ju krafiga skador på bilen så man vet inte hur pass mycket han har tumlat runt inuti bilen. Hans skor satt fast vid golvet på bilen så han satt i bara strumporna vid vägen, när vi kom förbi av en slump säger Hans Gyllensvan.

Chaffören av timmerbilen har uppgett till polisen att han hela tiden såg timmerbilen men inte lyckades få stopp, och att han körde omkring 50 till 60 kilometer i timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".