Örnsköldsvik

Kommunal: "Sjukhusledningen sviker de anställda"

Under måndagen avslutades förhandlingarna om hur uppsägningarna av undersköterskor, skötare och barnskötare ska organiseras vid Örnsköldsviks sjukhus. Kommunalarbetareförbundet fick inte igenom sina viktigaste yrkanden. Sjukhusledningen gör inget för att hjälpa de som sägs upp menar Nils Jisfält ombudsman på Kommunal.

Ett av kommunals yrkanden som man inte fick igenom var att minska antalet medlemmar som sägs upp. Det blir omkring 130 personer som får sluta, som det bestämdes från början. Alltså tre fjärdedelar av kommunals medlemmar på sjukhuhset.

Totalt kommer omkring 300 anställda och 128 vikarier att få sluta sina arbeten på Örnsköldsviks Sjukhus.

Kommunal ville göra överenskommelser om att äldre antällda skulle erbjudas avtalspension. Men inte heller det gick sjukhusledningen med på. Men framför allt finns det ingenting som skall hjälpa och underlätta för de uppsagda säger Nils Jisfält på kommunal.

Sjukhudirektören Sigbjörn Johansson vill under tisdagen inte kommentera resultatet av förhandlingarna med kommunal, eftersom förhandlingarna med de andra fackförbunden inte är avslutade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".