Örnsköldsvik

Warg lämnar Modo

Landslagspelaren Fredrik Warg kommer inte att fullfölja sitt kontrakt med Modo Hockey. Enligt Modo är man överens om att man inte fått ut vad man förväntat sig och därmed lämnar Fredrik Warg laget trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

Han är tillräckligt bra för Tre Kronor, men Fredrik Warg håller inte måttet i Modo. Örnsköldsviksklubben släpper Warg trots att han har ett år kvar på kontraktet.
Den snart 30-årige ishockeyforwarden finns med i den landslagstrupp som möter Schweiz under tisdagen. Han gjorde 17 poäng (fem mål och tolv assist) på 39 matcher i elitserien den gångna säsongen.

Warg, med Boliden som moderklubb, knöts i unga år till Modo, men det var under sin tid i Timrå som han fick sitt genombrott då han också fick chansen i Tre Kronor och svarade för fem poäng i VM 2007.

De två senaste åren i Modo har inte blivit någon större succé. – Det finns säkert flera förklaringar till det. Men nu har jag lämnat Modo och hoppas att rätt snart ha klart med en ny klubb, säger Warg.

TT: Siktar du på spel i en svensk klubb eller väntar spel i en utländsk liga?.
– Vi får se vad som dyker upp.

Modo konstaterar på sin hemsida att båda parter är överens om att man inte fått ut vad man förväntat sig. ”Det här är sånt som händer ibland på elitnivå och vi har löst det på ett bra sätt”, konstaterar Modos på sin hemsida.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".