Inkomsterna räknas gå plus minus noll med kostnaderna för spåren. Foto: Lennart Sundwall
Örnsköldsvik

Bra resultat för Skyttis skidspår

Betalningsmoralen bland de skidåkande motionärerna i Örnsköldsvik är mer än god. Drygt 90 procent av de skidåkare som använt Skyttis friluftsområde i vinter har betalat för sig. 500 kronor för ett årskort eller 50 kronor för en enstaka tur.

– Mycket bra konstaterar Patrik Kallin, spåransvarig på fritidsförvaltningen.

I budget trodde förvaltningen på 170 000 kronor i inkomster från skidåkarna denna vinter. Det blir nu istället 400 000 kronor.

– Jag tror att den smidiga tekniken när man ska betala har gjort sitt till, säger Kallin. Det har räckt med att skicka iväg ett SMS för att registrera sig.

Förvaltningen har gjort en enkät bland motionärerna vad man egentligen tycker om kostnaderna för att använda konstsnöanläggningen. Kritiken som framfördes gällde dagavgiften på 50 kronor.

– Det var framförallt pensionärerna som tyckte att den kostnaden var för hög. Kanske kommer det att bli lite billigare nästa vinter just när det gäller enstaka skidturer, säger Patrik Kallin.

Det är andra året som skidturen uppe på Skyttis kostar pengar. Med inkomsterna på 400 000 denna vinter räknar fritidsförvaltningen att det går nästan jämnt upp med kostnaderna. Idrottsföreningen Hägglunds IoFK får 300 000 för sitt jobb att sköta om spårsystemet och sedan tillkommer kostnader för vatten och el.

– Förhoppningsvis kan det bli några kronor över också som gör att vi kan förbättra Skyttisområdet ytterligare, säger Patrik Kallin.

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".