Örnsköldsvik går miste om 200 jobb

Örnsköldsvik missar den stora etableringen med ett supportkontor för den nya generationens mobiltelefoner. Företaget Hi3G väljer istället Köpenhamn som bas för kontoret som skulle ha gett Örnsköldsvik närmare 200 nya arbetstillfällen.
- Jag har inte fått någon förklarlig, säger den besvikna näringslivschefen Peter Holmkvist som berättar att de har lagt ner mycket arbete på denna satsning. För tre år sedan köpte finansmannen Christer Eriksson Kubbebasen utanför Kubbe i Anundsjö. För drygt 30 miljoner kronor. Örnsköldsvik kommun hoppades då att det gamla militärflygfältet skulle kunne ge en etablering i form av en stor biltestanläggning. Idag har Christer Eriksson byggt privata jakttorn i stället. Inga jobb där heller för kommunen och inget större hopp heller om framtiden för Kubbebasen. -Nej, det är ljummet det här, säger näringslivschefen Peter Holmkvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".