Brandchef från New York på besök i Örnsköldsvik

Brandmän och ambulanspersonal i Örnsköldsvik har idag kunnat lyssna på förstahandsuppgifter från terrorattacken vid world trade center i New York. Frank Cruthers, brandchef i New York är på besök. Och han berättar hur det var den där morgonen när han plötsligt skulle samordna och organisera räddningsarbetet på katastrofområdet.
Frank Cruthers beskriver hur tog tid innan de fick i gång ett fungerande kommunikationssystem. Men som tur var gjorde de högsts rankade cheferna för varje avdelning precis det man kunde hoppas och tog ansvar för sina respektive områden. Skillnaderna mellan New Yorks innerstad och Örnsköldsviks kommun är uppenbara men ändå tror Tomas Jannse, brandinspektör på räddningstjänsten i Örnsköldsvik att det är lärorikt att lyssna på hur det var i New York. För var det än händer lyckor så har räddningspersonalen och människor som berörs av olyckorna känslor och de kommer lätt i svallning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".