Västernorrland

Ingen Ångeresa för landstingspolitikerna

Landstingsfullmäktige flyttar inte ut sitt junimöte till Ånge som var planerat. Istället hålls mötet på ordinarie plats i Härnösand och landstinget spar 100 000 kronor

En gång varje år brukar landstingsfullmäktige utlokalisera ett av sina tvådagarssammanträden. Det görs enligt ett rullande schema och i år var det Ånge kommuns tur att ta emot dom 77 högsta landstingspolitikerna.

Spar 100 000 på att vara kvar i Härnösand
Men i landstingets ekonomiska läge med sparkrav på över 360 miljoner kronor på sjukhusen  så tycker landstingsledningen inte att man kan motivera dom extra kostnader för resor och hotell som ett Ångemöte skulle föra med sig. Så nu blir det den vanliga fullmäktigesalen i Härnösand istället.

Det blir heller ingen gemensam middag som  brukar vara kutym på junisammanträdet.

Ungfär 100 000 kronor spars därmed in.

Rätt beslut, tycker Ångepolitiker
–Det är trist att vi inte fick ta emot i Ånge, säger vänsterpartiets landstingspolitiker Inger Grelsson från Ånge.

–Men det är rätt beslut, politikerna måste också spara överallt där det går, tycker hon också.

Det här betyder också att den infekterade frågan om flytt av medicinskt rehab från Härnösand till Sundsvall, om den hamnar på landstingsfullmäktiges bord, kommer att avgöras just i Härnösand.

Ulla Öhman
ulla.ohman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista