Örnsköldsvik

Medvind för Modo Hockey

Efter en turbulent säsong med missat slutspel och en förlust som kommer att räknas i miljoner blåser det andra vindar kring Modo Hockey igen.

– Arbetet med ekonomin går riktigt bra och vi är på väg att avsluta omförhandlingarna med arenans loger. Och det ser riktigt bra ut, säger Tommy Roos, marknadschef.

Föregående säsong innebar ett missat slutspel för Modo. Föreningen som sparkade både sin vd Jerry Häggström, sin sportchef Erik Holmberg och sin tränare Harri Rindell. Det ekonomiska utfallet presenteras i samband med årsmötet i augusti men det står klart att det handlar om flera miljoner i förlust. I förlusten finns bl.a. avgångsvederlag både till Häggström och Holmberg.

– Då var det tungt, säger Tommy Roos, marknadschef. Nu ser det bättre ut.

23 av de 25 loger som ska omförhandlas är klara. Med ett gott resultat.

– Det handlar om en kvartsmiljon i snitt per loge, fortsätter Tommy Roos.

Även försäljningen av årskort går bra. 2 000 sålda sittplatser så här långt är i stort i paritet med fjolårssäsongen. Även arbetet med sponsorerna går bra enligt Tommy Roos:

– Visst märker även vi att det är lågkonjunktur och dåliga tider. Men vi har nått precis hälften av det här arbetet och vi är väldigt nöjda med utfallet så här långt.

En poäng i sammanhanget är att importen av norska hockeyspelare nu även ger utslag i jakten på sponsorer.

– Vi har fått napp i Norge och kommer att bearbeta den marknaden ytterligare, säger Roos.

Jakt är det även på en ny vd till föreningen. Det är Thomas Björk, t.f. vd som leder det här jobbet.

– Vi hoppas kunna presentera en sådan till årsmötet i augusti, säger Björk. Vi ställer mycket tydliga krav på denne person. Tydligt ledarskap där öppenhet och ödmjukhet är honnörsord.

Man eller kvinna?

– Kompetensen avgör men eftersom det finns väldigt få kvinnliga ledare inom idrotten på en sån här position så gärna. Det låter spännande!

Lennart Sundwall
lennart.sundwall@sr.se