Hanteringen av cytostatika ger inte anemi

Samtliga anställda på avdelning två, på Sundsvalls sjukhus, har normala hemoglobinvärden, trots att de dagligen hanterar cytostatika.
I mitten på augusti anmälde personalen på avdelning två på Sundsvalls sjukhus att deras arbetsmiljö orsakade anemi, blodbrist hos personalen. Man misstänkte då att det var cellgifter, som används på avdelningen som orsakade blodbristen. Arbetsmiljöinspektionen begärde att arbetsgivaren skulle göra en undersökning och nu har resultaten kommit: samtliga 32 anställda hade hempglobinvärden som låg inom det normala. Men Efva Åström från arbetsmiljöinspektionen nöjer sig inte med undersökningen. Hon menar att en oro bland personalen kvarstår och att man måste ta det på allvar. Hon kommer därför i oktober att bestämma ett möte med personalen, avdelningschefen och skyddsombudet för att diskutera igenom arbetsmiljön på avdelningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".