Budgeten kritiseras av S och M

Idag presenterades statsbudgeten för 2004. Bland annat höjs elskatten för företag, något som kritiseras både av länets socialdemokrater och moderater.
Elvy Söderström, ordförande för socialdemokraterna i länet tror att budgeten för 2004 kan leda till att företag flyttar utomlands. Nu hoppas hon på att man kommer att kunna föra ett samtal och uppmanar till arbeta för att hålla elindustrin skadeslös. Bertil Kjellberg, moderat riksdagsledamot tycker att den nya budgeten är Norrlandsfientlig. Han anser att höjningen av diselskatten med 10 öre/liter försvårar utvecklingen på landsbyggden. Bertil Kjellberg är orolig för att viktiga satsningar på infrastrukturen nu kommer att utebli, i Sundsvall skulle det innebära att E4 syd och järnvägen genom centrum kommer att senareläggas eller inte byggas alls. Bertil Kjellberg uppmanar nu regeringen att överge samarbetet med Vänsterpartiet och Miljöpartiet då han anser att partiernas krav på friår och arbetstidsförkortning inte gynnar tillväxten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".