Travdagar i Norrland räddas med nytt förslag

De norrländska travbanorna är nu eniga hur man ska lösa det sparkrav som travsportens myndigheter kommit med. Travbanorna vill ta bort stora delar av den bidragsflora som finns idag. På så sätt skulle man rädda de tävlingsdagar som är hotade vid bland annat Solänget och Dannero.
Det handlar om stora pengar, det är drygt 60 miljoner som ska sparas. STC , svenska travsportens centralförbund tvingades backa från förslaget om att 16 tävlingsdagar på Solänget och Dannero skulle plockas bort. Nu jobbar en referensgrupp med frågan och hela travnorrland är ense om tagen. Bidragen som idag finns till finns till tränare, hästägare och uppfödare måste bort. Gör man så täcker man stora delar av besparingskravet. Minst tre av totalt sju regioner i landet ställer sig bakom de här tankegångarna. Inga travdagar tas bort i det här förslaget, däremot kan den norra regionen tänka sig att några travdagar per år och bana körs med reducerade prispengar. Det har också förekommit uppgifter om att Solänget och Dannero ligger i riskzonen att läggas ned för att klara det stora sparkravet. Detta dementeras idag av flera personer som ingår i de olika regionerna i norr. Referensgruppen har möte på fredag och den 21 oktober kommer definitivt besked hur pengarna ska sparas.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".