HÄRNÖSAND

Kvinnorna har lämnat sjukhuset

De tre unga flickor i Härnösand i åldern 18 till 19 år och den 29-åriga kvinna i Sundsvall som vårdats på sjukhus för GHB-överdos fick igår lämna sjukhuset.

De tre tonåringarna hittades på en fest i Härnösand under natten mellan fredagen och lördagen. Två av dem medvetslösa och de vårdades på lördagsmorgonen fortfarande på intensiven i Sundsvall. Den tredje vårdades också på sjukhus men med lindrigare skador.

Enligt polisen hämtades flickorna på en stökig fest där två av flickorna alltså redan var medvetslösa och den tredje satt och skrek rakt ut.

– Vi larmades dit strax efter midnatt. Det var en väldigt stökig fest. Två av tjejerna var medvetslösa och den tredje satt och skrek rakt ut, berättar vakthavande befäl hos polisen Tommy Nygren för TT.

Men alla tre har nu alltså lämnat sjukhuset.

Likaså en fjärde kvinna, 29 år gammal, som också togs in på akuten i Sundsvall under natten för GHB-överdos. För henne var tillståndet lindrigt och hon låg kvar enbart för observation.

Polisen vet ännu inte om de fyra kvinnorna tagit GBL eller GHB och om de gjort det medvetet eller om de blivit ilurade preparaten.

GHB är ett narkotikaklassat narkosmedel och GBL ett lösningsmedel som omvandlas till GHB i kroppen. GBL är inte narkotikaklassat.