Oro bland personalen på Cablageteam i Mjällom

En lokal ägare är en viktig faktor för att företaget även i fortsättningen blir kvar i Mjällom. Det säger idag platschefen vid Cablageteam i Mjällom, Ingemar Nyberg.
Cablageteam kommer att minska sin personalstyrka med knappt 40 anställda sedan den största kunden, Siemens, dragit ned på sina beställningar. Cablageteam har också en fabrik i Polen men med lokala ägare finns det i dagsläget inga planer på att flytta verksamheten till Polen säger Ingemar Nyberg. Knappt 20 år är det sedan Cablageteam etablerades i Mjällom. Det är Gerdingruppen som äger företaget, samma grupp av ägare som också har stansknivfabriken i samma by. Inga förhandlingar har ännu påbörjats vid Cablageteam men Ingemar Nyberg bedömer att förutom de 15 som redan fått sluta kommer 24 anställda att få gå från företaget. Detta skulle innebära att 75 man finns kvar i Mjällom. Orsaken till det lagda varslet är dollarraset som fått den största kunden. Siemens, att dra ned på beställningarna. Branschen har en oerhört kort framförhållning, på sin höjd kan företagsledningen blicka ett knappt halvår framåt i tiden. Bland personalen finns oron inför framtiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".