Sundsvall

Polisen söker iakttagelser

Polisen vänder sig nu till allmänheten för att få hjälp och tips i utredningen gällande mordet på en 41-årig kvinna i Kvissleby, Sundsvall.

Polisen har kommit fram till att kvinnan, som legat död i sin lägenhet en tid innan hon hittades, troligen mördades under kvällen den 15 juni. Nu söker polisen efter iakttagelser från vittnen som kan ha sett kvinnan vistats i Sundsvalls centrum eller Kvissleby under dagen den 15:e.

Polisens informationschef Börje Öhman säger till Sveriges Radio Västernorrland att det är några timmar mellan klockan 14 och 17 där de behöver hjälp från allmänheten för att fullständigt kunna kartlägga kvinnans dag.

Utdrag ut polisens pressmeddelande:

Kartläggningen av den mördade kvinnan har fört utredningen framåt men det saknas viktiga uppgifter under några kritiska timmar. Polisen utgår för närvarande från att kvinnan mördades på eftermiddagen/kvällen den 15 juni 2009.

Från klockan 14 och till kvällen samma dag har polisen inga bra iakttagelser. Utredningen visar att kvinnan lämnade sin utbildning på Lernia, Västhagen, Sundsvall, strax innan klockan 14.00 och att hon då åkte buss till centrum av Sundsvall. Hon har sedan sannolikt rört sig vid busstationen/centrum och bland annat gjort ett inköp på Centrumkiosken, Torggatan, kl 14.05.

Sundsvalls centrum - polisen söker iakttagelser av kvinnan under tiden den 15 juni mellan klockan 14.00 och 17.00. Har du sett henne – ensam eller i sällskap med någon? Till fots eller i eller i anslutning till något fordon? Det är möjligt att hon bär på en genomskinlig platspåse som bland annat innehåller en större mängd tomater.

Kvissleby - polisen söker iakttagelser av kvinnan och eventuellt sällskap när hon kommer till Kvissleby någon gång under eftermiddagen den 15 juni.

Tipsa polisen – ring direkt till utredaren tfn 070-3123488 eller

                       – ring polisen 114 14 och välj ”lämna tips” eller

                       – mejla till kut@vasternorrland.police.se