Västernorrland

Elstationer från kust till kust

E 14 Sträckan Sundsvall Trondheim ska förses med laddstationer för elbilar redan under 2009. Det bestämdes vid ett möte vid svensk norska gränsen där bland andra Jämtkraft och Sundsvall Elnät deltog.

Till hösten skall man kunna tanka sin elbil minst var 12: e mil längs sträckan Trondheim, Stjördal, Meråker, Åre, Krokom, Östersund, Bräcke, Fränsta och Sundsvall.

- Nu vill vi visa att vi menar allvar och genom att sätta upp laddstationer öppnar vi upp för elbilsintroduktion säger Göran Hamlund, Sundsvall Elnät i ett pressmeddelande.

"Green Highway är ett projekt för att skapa en grön transportkorridor längs ettförnyelsebart energibälte med satsning på elfordon, laddinfrastruktur, förnyelsebara bränslen, test och utveckling samt att bygga och sprida kunskap kring detta. Sundsvalls, Östersunds och Trondheims kommuner i samverkan med Jämtkraft, Sundsvall Energi och Sundsvall Elnät, Härjeåns Kraft, Trondheims Energi, Trönder Energi och Nordtröndelags Elektricitetsverk". är för närvarande inblandade i projektet."