South and Maine vann delfinal 3. Foto: Sofia Forell
Örnsköldsvik

South & Maine vinnare i regnvädret

South & Maine blev de stora vinnarna i den tredje delfinalen av Sveriges Radios artisttävling Svensktoppen Nästa som i kväll gick av stapeln i hamnen i Örnsköldsvik. Delfinalen blev inte riktigt som det var tänkt, då vädrets makter ställde till det och alla livespelningar fick ställas in.

Elektronik och allt regnvatten blev en omöjlig kombination och strax före kl. 17 togs beslutet att spela artisternas redan inspelade låtar. Programledare Helena Bruhn intervjuade alla artister mellan låtarna.

Först ut var Quizze från Örnsköldsvik med låten ”Ingen gör det bättre”, sedan var det Örnsköldsviksbandet The Retro med låten ”Into my world”. Efter det var det dags för Maria Nitsche från Bollstabruk med låten ”Welcome to Eden” och slutligen var det dags för vinnarna från Sollefteå South & Main med låten ”Vain Hopes”.

South & Maine fick 504 röster av totalt 981 röstande och är nu klara för länsfinalen den 30 juli på Stora Torget i Sundsvall.

She med låten ”Showdown”, som tävlade i delfinal 1, blev det fjärde och sista bidraget som kommer att tävla i länsfinalen. She är juryns val till länsfinalen, med de tre första bidragen har utsetts av er lyssnare.

Mer om Svensktoppen Nästa finns .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".