Sundsvall/Örnsköldsvik

Modo delar målvakt med Sundsvall

Sundsvall Hockey och Modo Hockey har på tisdagen kommit överens om ett målvaktssamarbete kommande säsong.

Modo har i Roman Malek, Nicklas Svedberg och Michal Zajkowski tre målvakter kontrakterade för kommande säsong. En utav dessa kommer att lånas ut till Sundsvall. I september tar man beslut om vilken målvakt som lånas ut.

Vid skada eller sjukdom på någon av de två kvarvarande målvakter har MoDo rätt att kalla hem den utlånade målvakten.

I samband med detta utökar Sundsvall Hockey sitt samarbete med Kovlands IF dit man lånar ut J-20 målvakten Olle Alvebjörk. Olle som de senaste åren spelat med Sundsvalls A-juniorer kommer därmed att få känna på spel i div 1. Vid behov kommer även Olle att kunna kallas hem.

– MoDo hockey ser detta samarbete som en mycket bra lösning. Modellen ger våra målvakter bästa tänkbara förutsättningar att både träna och spela matcher på hög nivå säger Fredrik Andersson, sportchef i Modo Hockey. Vi har tre riktigt bra målvakter och då är det viktigt att ingen blir sittande för långa perioder utan matchträning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".