Öviks sporthall räcker inte till

Elitinnebandylaget Örnsköldsviks SK tvingas bort från sporthallen i Örnsköldsvik och tvingas spela eventuella slutspelsmatcher i endera Härnösand eller Nordmaling. Det är innebandyförbundet som har fastslagit att sporthallen i Örnsköldsvik inte räcker till publikmässigt. Gunnar Melin, ekonomiansvarig i Örnsköldsviks SK tycker att kommunen bär skulden till det inträffade.
Reglerna från innebandyförbundet säger att ska damlaget spela slutspelsmatcher i sporthallen ska 500 personer garanteras plats. Idag säger räddningstjänsten stopp redan vid 350 besökare. För herrarna kräver förbundet tillgång till 700 platser. Nu räddas damlaget av det faktum att en speciell utrymningstrappa sätts in i sporthallen efter nyår. Herrlaget ligger nära en slutspelsplats för tillfället. Blir det slutspel kommer dessa matcher att spelas i endera Härnösand eller Nordmaling. Martin Johansson på inebandyförbundet säger att reglerna kommit till för att göra sporten mera publikvänlig och för att man måste höja statusen på innebandyn.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".