Sundsvall

Lövsjönaket får stöd

Naturistbadet i Lövsjön, väster om Sundsvall, får stöd av badare.

I flera brev till Sundsvalls kommun uttrycker badarna att det natursköna läget gör platsen idealisk för de som vill bada - med eller utan kläder.

Naturistbadet i Lövsjön väster om sundsvall har varit mycket omdebatterat. Kritiken mot det har, bland annat, varit att badet riskerar dra till sig ensamma män med tveksamma avsikter och att nakenbadarna riskerar att skrämma bort familjerna.

Men nu i slutet av badsäsongen har kommunen fått in flera brev som stöder nakenbadet.

Bland annat i ett brev där badarna beskriver platsen som väl vald och naturskön med ingen bebyggelse eller störande vägar i närheten. De skriver också att det natursköna läget gör platsen mycket attraktiv för både svenska och utländska naturister.

Två andra positiva nakenbadare skriver att de inte alls upplevde någon spänning mellan de som badade med kläder och de som badade utan. De skriver också att det är fantastiskt att kommunen öppnat en badsjö för de som vill bada utan kläder. Det visar på en öppen och tillåtande attityd, avslutar dom.

För att få in ännu mer synpunkter på nakenbadet kommer allmänheten, eventuellt på Sundsvalls kommuns hemsida under hösten, kunna lämna sina åsikter om badets vara eller icke vara.

I höst kommer också kultur- och fritidsnämnden besluta om det blir en förlängning av tillståndet för naturistbadet i Lövsjön.

                                                                                                          christer.suneson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".