Dålig information på Midlanda

Efter terrorattacken mot World Trade Center i New York den 11 september kräver SAS att flygresenärer ska kunna legitimera sig, även vid inrikesresor, annars får han eller hon inte gå på planet. Ivar Johansson i Sundsvall fick inför sin flygresa från Midlanda förra helgen ingen information om att han skulle kunna legitimera sig, och fick sen inte gå ombord
På flygplatsen hann Ivar Johansson checka in och passera säkerhetskontrollen utan att någon frågade om legitimation, det var först vid gaten, när han skulle gå ombord, som han blev stoppad. Lilian Lindström, stationschef för SAS på Midlanda, säger att det är först vid gaten som identiteskontrollen ska ske, och Ivar Johansson är det enda fall hon känner till om en passagerare som blivit avvisad på Midlanda. I resehandlingarna som ska följa med flygbiljetten står det att passageraren ska kunna bevisa sin identitet, eftersom biljetten är en personlig värdehandling och inte får överlåtas till nån annan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista