Sundsvall

Kvinnoklinken blir kvar

Sparbetingen för länssjukhuset i Sundsvall är många och stora och nu är oron stor bland barnmorskorna för att kvinnokliniken på sjukhuset är på väg att försvinna. Men att kvinnokliniken skulle försvinna helt tillbakavisar nu verksamhetschefen Kenneth Challis.
– Det ska sparas 6,2 miljoner och det kommer att märkas, men kvinnokliniken blir kvar, säger han.

Under våren har sjukhusledningen tillsammans med ett norskt företag som heter Mantec jobbat med förslag som går ut på att få ner kostnaderna för olika verksamheter på sjukhuset, däribland också kostnaderna på kvinnokliniken.

– Exakt hur det ska sparas är ännu inte klart och ytterst är det politikerna som avgör och fattar beslut, säger Kenneth Challis.

Sparbetinget för hela sjukhuset är på ungefär 235 miljoner kronor varav kvinnokliniken ska spara 6,2 miljoner vilket är sju procent av klinikens budget.

Det är ganska mycket, säger Kenneth Challis, men att kvinnokliniken skulle försvinna helt finns inte på kartan, säger han.

Tomas Wahlund
Tomas.wahlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".