HÄRNÖSAND

Inget nytt i rånarjakten

Uppdaterad kl. 16:00
Polisen har inte fått någon klarhet i vad som hänt när en kvinna anmält att hon igår, bakbundits i sin lägenhet i Härnösand av två maskerade rånare.

Under dagen idag har polisens tekniker undersökt lägenheten utan resultat, detta enligt Jan-Ola Nordin vid polisen i Härnösand - som också berättar för Sveriges Radio Västernorrland att förhör ska ske med kvinnan under morgondagen för att få en bättre bild av vad som skett.


Bakgrund:

En kvinna i 50-årsåldern hittades bunden i sitt hem i centrala Härnösand på onsdagseftermiddagen.

Enligt kvinnan var det två maskerade kvinnor beväpnade med ett knivliknande föremål som trängt sig in i lägenheten och därefter hotat och bundit henne.

De maskerade kvinnorna ska sedan sökt igenom lägenheten. Enligt polisen misstänker man att kvinnorna fått med sig ett byte från lägenheten men det är oklart vad.

Händelsen rubriceras som personrån.

Kvinnan låg bunden i cirka en halvtimme innan sonen hittade henne i lägenheten. Kvinnan är enligt polisen inte skadad men chockades svårt vid händelsen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".