Sundsvall

Misstänkta rånare gripna

Polisen i Sundsvall har alldeles nyligen gripit två personer misstänkta för bankrånet i Gnarp i förmiddags. De båda misstänkta kommer från Sundsvall.

De misstänkta männen är 18 och 20 år gamla och kommer från Sundsvall.

Efter att polismyndigheterna i Gävleborg och Västernorrland samarbetat i sökandet under hela dagen hittades flyktbilen vid halv fem och sundsvallspolisen grep sedan de båda misstänkta i en lägenhet i Bredsand vid femtiden.

Gripandet gick lugnt till och var odramatiskt, enligt polisen i Västernorrland.

Männen anhölls sedan av åklagare, misstänkta för grovt rån.

– Polisens mål har hela tiden varit att gärningsmännen ska identifieras, lokaliseras, gripas och lagföras, nu är två personer gripna och anhållna misstänkta för grovt rån. Samverkan mellan polismyndigheterna har fungerat mycket bra och det är ett kvitto på att gärningsmännen kunde gripas så snabbt, säger Hesam Akbari, presstalesman vid polismyndigheten i Gävleborgs län.

Bakgrund: Det var vid tiotiden på tisdagsförmiddagen som polisen larmades till Handelsbanken i Gnarp. Två maskerade och beväpnade personer hade lämnat platsen i en äldre vit Volkswagen Passat.

Hela dagen har flera patruller från både Gävleborg och Västernorrland varit delaktiga i sökandet efter rånarna. Man har också använt hundar och helikopter i sökandet.