Christoffer Edlund har jobbat länge med idén om aktivitetscentrum. Snart ska han presentera den för politikerna. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Vill öppna aktivitetscentrum

Ett aktivitetscentrum med bland annat boulplaner, pulkabacke, paintballbana, dansstudio, bmx- och skateboardhall. Det vill 19-årige Christoffer Edlund se i Örnsköldsvik.

– När busstationen flyttar till resecentrum skulle dagens station kunna byggas om till ett aktivitetscentrum, säger han.

Idén om ett aktivitetscentrum föddes när Christoffer Edlund hörde många ungdomar klaga över utbudet av aktiviteter i Örnsköldsvik.

--  Ett tag så kallades Övik för Dövik i stället, så då tyckte jag att man måste göra något åt det. Då började jag jobba för att det ska hända något kul, säger han.

Christoffer Edlund har jobbat och utvecklat idén under ett och ett halvt år. Om en månad ska han lägga fram förslaget för kultur- och fritidsnämnden. Förhoppningen är att aktivitetscentrumet ska bli en mötesplats för alla.

– Om man blandar olika aktiviteter får man till en bra mötesplats där alla kan träffas. Jag hoppas till exempel att PRO vill använda boulebanorna, säger Christoffer Edlund.

Han tycker att det vore bra att samla flera aktiviteter på samma ställe för att locka många unga.

– Risken finns att unga bara sitter hemma vid datorn annars, säger Christoffer Edlund.

Med hjälp från Örnsköldsviks kommuns utvecklingsprojekt Världsklass 2015 har han vidareutvecklat idén. Christoffer Edlund har fått hjälp från en kompis att göra en skiss i 3D och han ska själv ska börja göra en kostnadsanalys. Skissen och analysen ska han visa upp när han nästa månad ska lägga fram sin idé för kultur- och fritidsnämnden.

– Kostnadsanalysen ska visar ungefär hur mycket det kommer att kosta, säger Christoffer
Edlund.Anna Ahlström
anna.ahlstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".