Timrå förlorade efter förlängning

I elitseriehockeyn igår tog Timrå emot HV71 på hemmaplan och det blev förlust med 3-4 efter förlängning. Björn Svensson i Timrå var ändå inte helt missnöjd.

Timrå krigade tappert men fick se sig besegrat av serieledarna HV 71 som vann en dramatisk och underhållande kamp.

Jukka Voutilainen blev HV:s hjälte då han pricksköt 4-3 efter 47 sekunders spel i förlängningen.

– Vi gjorde en riktigt bra insats mot serieledarna, men får ändå bara nöja oss med en poäng, sade Timrå-tränaren Challe Berglund, vars lag ligger näst sist i tabellen och är i skriande poängnöd.

– Vi måste vara bättre på att göra mål och vi måste framförallt utnyttja möjligheten att göra mål när vi spelar i numerärt överläge. I dag hade vi tre power-play-lägen med noll mål som resultat, konstaterade Timrå-tränaren.

HV förbättrade statistiken
HV 71 är elitseriens bästa lag i power-play - Timrå är jumbo i den ligan. Statistik ljuger inte sägs det, och det besannades också denna gång då power-play-spelet blev HV:s segervapen.

HV fick tre chanser att spela i numerärt överläge. Det resulterade i mål varje gång:

Efter 47 sekunder i överläge slog David Petrasek in 1-0 i första perioden, i tredje perioden dröjde det bara 19 sekunder innan Johan Davidsson prickade in 2-1 bakom Magnus Åkerlund.

HV hade chansen att avgöra i slutminuterna då Martin Sonnenberg drog på sig två plus två minuter när knappt tre minuter återstod av matchen.

– Vi försvarade oss riktigt bra och räddade en poäng, sade Challe Berglund.

Men Sonnenbergs utvisning blev ändå Timrås fall, för Jukka Voutilainen pricksköt avgörande 4-3-målet 47 sekunder in i förlängningen, ett tungt skott som Timråmålvakten Magnus Åkerlund var helt chanslös på.

HV bröt trist svit
HV-spelarna jublade lite extra efter segermålet. Inte bara för att topplaget spelade hem två nya poäng, utan mest för att den trista bortasviten är bruten. HV:s tre senaste bortamatcher mot Brynäs, Skellefteå och Djurgården slutade med uddamålsförluster.

– Det är klart att vi är nöjda med två poäng, men vi hade ju även den tredje poängen inom räckhåll, konstaterade HV:s assisterande tränare Thomas Ljungbergh.

HV:s har ett oslagbart power-play-vapen i femman med David Petrasek, Pasi Puistola, Jukka Voutilainen, Johan Davidsson och Martin Thörnberg.

Timrå har inget lika gediget anfallsvapen som spelar så metodiskt och effektivt. Timråspelarna krigar desto hetare. – Spelarnas inställning är det inget fel på. Vi spelar en bra offensiv ishockey och skapar många målchanser. Men vi måste göra fler mål på de chanser vi skapar. Visst skulle jag ha varit betydligt mer orolig om vi inte skapat några chanser med tanke på vårt tabelläge, säger Challe Berglund.

En verklig krigare i Challes anda var backen Elias Granath som känner av en besvärande ljumskskada.

– Elias bet ihop och gav precis allt i varje situation och han vann ju varenda närkamp, sade Challe Berglund.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".