Elitseriehockey

Fortsatt tungt för jumbon Modo

Modo stannar än så länge säkert i botten av tabellen efter gårdagens förlust mot Frölunda på bortaplan i går med 4-2.

Men det var ändå en av årets bästa matcher av Modo enligt, spelaren Mats Zuccarello Aasen som slog in MoDos första mål.

Det var två lag som verkligen var i behov av poäng som ställdes mot varandra i Scandinavium, i synnerhet gästande Modo. Men av det syntes inte mycket på isen. Det var tamt, snällt, händelsefattigt och emellanåt lamslaget.

Och för jumbon Modo fortsätter det att se riktigt jobbigt ut. Trots en spelmässigt ganska jämn kamp inkasserade det forna topplaget säsongens nionde förlust.

– Vi gjorde ingen dålig match, det var nog en av de bättre hittills i år. Därför känns det tufft att förlora igen. Men vi har gjort dåliga tredjeperioder hela året och det är därför vi inte vinner. Det är något vi måste hitta en lösning på, säger Modos tränare Miroslav Horova.

Avsaknaden av ledargestalterna Andreas Salomonsson och Niklas Sundström är verkligen tydlig. Inte konstigt att sportchefen Fredrik Andersson jobbar hårt på förstärkningar på forwardssidan.

Laget tog visserligen ledningen genom Mats Zuccarello-Aasen och höll 2-2 när två perioder var avklarade. Men i den avslutande akten sänktes Modo av en norsk landslagsduo. Mathis Olimb hittade Martin Röymark som framför mål rakade in 3-2 med en backhandavslutning. Och med 48 sekunder kvar av matchen sköt Fredrik Pettersson in 4-2 i tom kasse.

– Det är klart att det inte är någon ljus vardag just nu men vi måste fortsätta kriga och det känns som vi är på väg i rätt riktning ändå. Fast samtidigt måste vi börja vinna matcher, säger Modos norrman Per-Åge Skröder.

För Frölunda var de tre poängen välbehövliga då laget har högre ambition än den åttonde plats laget låg på inför mötet. Dessutom förbättrade Frölunda på sin hemmastatistik, tredje vinsten, som hittills varit ganska skral.

– Vi möter fem man i mitten hela tiden men jag tycker vi gör det jädrigt bra. Det var riktigt starkt av oss att vinna och skönt att ta tre poäng på hemmaplan, säger Frölundas målvakt Johan Holmqvist.

Pär Andersson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista