Härnösand

Pojkar offer för ny telefonbluff

Två pojkar i Härnösand misstänker att de råkat ut för en ny typ av telefonbedrägeri. När de blev uppringda av, vad de trodde var en telefonförsäljare på Telia, så drogs 30 kronor från kontantkortet. Anton Lindeborg, 14 år, har nu tillsammans med sin pappa anmält händelsen.

– Jag la på luren efter ett tag, jag märkte senare att det kostade mycket pengar, säger Anton Lindeborg till Sveriges Radio Västernorrland.

30 kronor drogs från Antons kontantkort detta trots att Anton bara hade svarat och inte själv ringt upp något nummer.

Ola Kallemur på Telias presstjänst säger att de inte känner till den här typen av bedrägeri men att numren och telefontrafiken kommer att kontrolleras.

Numret som är ett 073 nummer finns inte registrerat i Sverige.

Peter Johansson förundersökningsledare hos polisen i Sundsvall säger att tidigare telefonbedrägerier oftast handlat om att det är ett missat nummer i utlandet som ska ringas upp - men i det här fallet rör det sig om ett svenskt nummer som inte väcker samma misstanke.

Ingrid Engstedt Edfast
ingrid.engstedt-edfast@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista