Äntligen seger för Timrå

I elitseriehockeyn för herrar bröts igår Timrås sju matcher raka förlustrad när laget slog Frölunda hemma med 4-3.
– Det känns helt makalöst skönt. Jag hade nästan glömt hur underbart det kan kännas efter en match, sade matchvinnaren Anton Lander som slog in Timrås fjärde mål.

Timrå bröt förlustraden. Efter sju tunga bakslag kom den efterlängtade segern. -Det känns helt makalöst skönt. Jag hade nästan glömt hur underbart det kan kännas efter en match, sade matchvinnaren Anton Lander som slog in Timrås fjärde mål när Frölunda besegrades med 4-3.

Det var två rutinerade rävar som fick Timrå att tända till i ödesmatchen mot Frölunda - kanadensaren Martin Sonnenberg och Fredrik Hynning som såg till att Timrå rev till sig en ledning med 2-0 trots att hemmalaget var under press av ett starkt spelande Frölunda.

Frölundas Oscar Hedman reducerade i slutminuten i första perioden - och då kände Timråspelarna åter trycket över sig.

Om det var de rutinerade rävarna som tände hoppet så var det Timrås 18-åriga juniorlandslagsstjärnor Magnus Pääjärvi-Svensson och Anton Lander som fick taket att lyfta i Eon arena med två avgörande mål.

Det första - 3-1 - var en riktig uppvisning av Magnus Pääjärvi-Svensson som snappade upp pucken i powerplay och klippte in 3-1 med ett tungt slagskott.

Än viktigare blev målet i sista perioden sedan Frölunda återigen smugit sig närmare i målprotokollet när Timråbacken Elias Granath lyckats styra in pucken med skridskon i egen målbur i en tilltrasslad situation.

Landers rop avgjorde
– Det var ett riktigt skönt förspel till målet. Laurent Meunier släppte ett fint droppass till Magnus och jag såg att Magnus bröt in mot mål så jag ropade att han skulle passa, sade Anton Lander som fick en perfekt passning och stötte in pucken bakom Johan Holmqvist i Frölundamålet.

– Det var tur att Anton ropade. Jag var helt inställd på att skjuta, sade Magnus Pääjärvi-Svensson.

Nu väntar uppehåll och hård träning för Timråspelarna - men inte för Lander och Pääjärvi-Svensson.

– Vi åker över till Kanada med juniorlandslaget och ska spela tre matcher mot kanadensiska collegelag. Det blir en nyttig genomkörare inför JVM, sade Magnus Pääjärvi-Svensson.

Frölunda satte dock Timrånerverna rejält i dallring i slutminuterna när Göteborgarna tryckte på hårt i jakten på en kvittering, men Timråmålvakten Anders Lindbäck gick inte att överlista.

– Det var bra för oss att vi fick kriga till oss den här segern. Att kunna hålla ledningen hela vägen ut känns otroligt positivt efter de bakslag som vi råkat ut för tidigare, sade Timråtränaren Challe Berglund.

Challe Berglund konstaterade att uppehållet för Karjala cup kommer väldigt lägligt för Timrå.

Siktar uppåt
– Vi är betjänta av ett break. Nu har vi varit nere i botten och nu ska vi jobba oss uppåt.

Timrå har nu tagit ett steg på vägen då man efter trepoängaren lämnade över jumboplatsen i elitserien till Modo.

Även för skadedrabbade Frölunda känns det bra med ett speluppehåll i elitserien.

– Det var några halvskadade spelare som fick kämpa på i kväll och vi har ett antal skadade spelare hemma i Göteborg som nu får möjlighet att vila upp sig lite och ladda på med bra träning, sade Frölundatränaren Ulf Dahlén.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista